Kategórie
 
 
 
 
 

Floristika a jej podoby- keď fantázia nepozná hranicu

Väčšina ľudí si predstaví pod pojmom floristika miesto, kde Vám spravia kyticu alebo veniec. Je to však všetko, čo vám dnešná floristika ponúka? Zďaleka nie..

Kvetinárstvo je iba jedným z odborov floristiky. Florista je človek s obrovskou predstavivosťou. Kreativita mu doslova prúdi v žilách, vďaka čomu je odborníkom vo svojej oblasti. Môžete ho využiť pri svadbách, dekorovaní interiéru  a taktiež sa môže podielať na  vytváraní umeleckých diel zo živých alebo umelých kvetov. Floristu nájdete všade tam, kde sa predstavivosti medze nekladú. Veríme, že s našou pomocou radi nahliadnete, prípadne okúsite chuť tohto odvetvia.

Svadobná kreativita a jej podoby

Svadba - najkrajší deň pre nevestu, pre najobdivovanejšiu ženu tejto udalosti. S ľahkosťou sa prechádza v nádherných bielych šatách s jemnými doplnkami. Avšak tým najvýraznejším prvkom je rozhodnote svadobná kytica. Pomocou nášho sortimentu môžete mať kyticu a svadobnú výzdobu, podľa svojich predstáv. Kombináciou živých a umelých kvetov si zaobstaráte trvalú dekoráciu, ktorá vám bude pripomínať tento výnimočný deň.

So svadbou sa spája nielen biela farba a kvetinová výzdoba, ale aj množstvo dobrého a kvalitného jedla. S naším sortimentom dokážete  umocniť atmosféru tohto výnimočného dňa a premeniť gastronómiu do floristickej podoby.

 

Floristika je živým dôkazom, že fantázia nemá hraníc. Dnes už našla uplatnenie v mnohých odvetviach, kde by ste ju ani nehľadali. Dekorovanie svadieb, už dávno nie je jediným miestom, kde ju nájdete. Je tým pravým nástrojom na navodenie atmosféry daného miesta, kde umocní strávený  moment. Povedali by ste, že ju nájdete napríklad v cukrárni ?

Pozor, na tejto torte si nepomaškrtíte!  Je vytvorená pomocou dekoračných plodov a aranžérskych materiálov. Vytvorením rozmanitých dezertov a iných maškŕt sa zrodila unikátna kompozícia v cukrárni, ktorá dotvorila a zintenzívnila jej atmosféru.

 

Nejedlé dekoračné košíčky s umelými jahôdkami a čerešňami, posypané dekoračným snehom.

Umenie floristiky, často spočíva v autentickosti. Kvetinové kytice na nerozoznanie od živých, alebo v tomto prípade dekoračné nejedlé pusinky. Aj vy už premýšľate, čo zajtra upečiete ?

 

Dnešnú floristiku môžeme jednoznačne označit za druh umenia, ktorý postupne búra všetky hranice našej predstavivosti.

 

Milujete kávu a radi si ju vychutnávate vo svojej obľúbenej kaviarničke ? Aj za obrazom, na ktorý sa dívate, sa môže skrývať umenie floristu.

Určite poznáte z facebooku alebo instagramu nádherné obrázky, na ktorých sú kávové zrná a šálky. Vytvorte si jedinečný  obraz z kávových zŕn, ktorý môže skrášliť nielen prostredie kaviarne, ale aj domov nejedného milovníka kávy.

Na obrázkoch môžete vidieť postup pri práci a výsledný efekt. „Jeden z mála obrazov, ktoré voňajú,” povedal majiteľ kaviarne, keď ho prvýkrát videl. Aj Vy ste práve dostali chuť na kávu?


Vianočná floristika trošku inak

Najkrajšie sviatky roku sa neobídu bez adventného venca. Postupné zapaľovanie sviečok navodzuje tú správnu  sviatočnú atmosféru. Výroba a dekorovanie venca nemusí byť dominantou len ihličia. Použitie jarných kvetov a vianočných ozdôb mu dodá ten správny originálny šmrnc a zaujme na prvý pohľad. 4 sviečky hovoria jasnou rečou - Vianoce sa blížia a tento rok budú originálne.

Veríme, že naša malá ochutnávka podôb dnešnej floristiky, popustila uzdu vašej fantázii a inšpirovala vás k vytvoreniu vlastného originálneho diela.Chystáte sa v blízkej budúcnosti na svadbu, narodeninovú oslavu alebo inú špeciálnu udalosť? Prekvapte priateľov a blízkych svojim kreatívnym prínosom, zaručujeme vám, že si pri tom oddýchnete a spravíte radosť nielen sebe.  S naším sortimentom to hravo zvládnete a nezabúdajte...

...fantázii sa medze nekladú...

 
 
 
Navštívili ste
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia