Kategórie
 
 
 
 
 

Spomienka na našich blízkych

Prvý november je Sviatkom všetkých svätých, kedy spomíname na našich blízkych, ktorí už tu medzi nami nie sú. Práve dnes sú cintoríny miestom, kde povedú kroky väčšiny z nás a zapálením sviečky si uctíme ich pamiatku, ktorá symbolizuje život.

Je tu čas, keď sa cintoríny rozžiaria vo svetle horiacich sviečok a my sa zastavíme. Pripomenieme si svojich blízkych, ktorí nás opustili a pri modlitbe a  v myšlienkach s nimi strávime dlhší čas ako počas bežných dní. Kúzlo tohto sviatku dotvára práve atmosféra žiariacich sviečok a kahancov, pripomínajúce vo večerných hodinách trblietajúce hviezdičky. Úctu blízkym tiež preukazujeme smútočnými ikebanami, na ktorých stužkách im nechávame odkazy, za ktorými sa skrýva smútok, bolesť a spomienky na tých, ktorí už nie sú medzi nami. 

Prinášame Vám inšpirácie v podobe smútočných ikebán, v ktorých nájdete zakomponovaný náš sortiment. 

Kombinácia živej čečiny s umelými kvetmi kamélie, doplnené o sukulenty a kvety hortenzie pôsobí elegantne.

Ďalšia smútočná ikebana sa nesie v nebesky modrých odtieňoch, vďaka čomu pôsobí sviežo. Kombinácia bielych a modrých ružičiek upúta Vašu pzornosť, hneď na prvý pohľad. 

Inšpiráciu sme tiež našli pri západe slnka a jeho oranžových tónoch na oblohe. Žltymi ružičkami a oranžovými chryzantémamy rozhodne nič nepokazíte.

Do ikebany tiež môžete vložiť keramického anjelika, ktorého stačí dodekorovať kvietkami chryzantém.

Na záver by sme radi poukázali práve na jedinečný odkaz, ktorý môžete zanechať na smútočnej stuhe či už ručne napísaný alebo dekoratívnym písmom predpísaný.

S láskou spomíname..🖤

Vaša, 

 

 
 
 
Navštívili ste
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia