Blog

Kategórie
 
 
 
 
 
Vitajte vo svete inšpirácií a kreatívnych nápadov

Vitajte v našom kreatívnom blogu, kde Vám sľubujeme vysokú dávku kreativity a kopec inšpirácie, ktorá zaručene podnieti Vašu tvorivosť. Nájdete tu mnoho inšpirácií a noviniek zo sveta aranžérstva a floristiky. Okrem toho Vám predstavíme naše novinky a predvedieme, ako ich môžete zakomponovať do aranžmánov a iných kompozícií.  Veríme, že náš blog bude pre Vás oázou inšpirácie a múzou pre Vašu tvorivosť.  

Pokiaľ by Vás čokoľvek zaujímalo, alebo by ste sa chceli s nami podeliť o Vašu kreatívnu tvorbu, neváhajte a napíšte nám na caneacreative@gmail.com. 

Prajeme príjemné čítanie plné inšpirácií :)

 

 
 

Veľkonočné sviatky sa nezadržateľne blížia a my sme sa Vám rozhodli priblížiť pár inšpirácií na veľkonočné dekorácie v čase, keď sme všetci so svojimi najbližšími v byte, či dome a návštevy budú jedine online, alebo po telefóne. V tomto čase je o to dôležitejšie si svoj príbytok skrášliť jednoduchými a praktickými veľkonočnými dekoráciami, ktoré šmahom ruky  premeníte na jarné alebo letné dekorácie. 

 

Sú kytice z umelých dekoračných kvetov len sezónnym trendom, alebo nadčasovým dizajnovým prvkom? Posúďte sami.

 

 

Aj vy patríte k tým neskonalým romantičkám, ktoré si absolútne podmanil Vintage štýl ? Tak práve pre Vás tu máme jedinečné inšpirácie, ktoré Vás zaručene oslovia..

 

Väčšina ľudí si predstaví pod pojmom floristika miesto, kde Vám spravia kyticu alebo veniec. Je to však všetko, čo vám dnešná floristika ponúka? Zďaleka nie..

 

Slnko, leto, horúčavy ... premýšlate aké dekorácie sa hodia do vášho domova v tomto období ? Máme pre Vás odpoveď.

 

Prvý november je Sviatkom všetkých svätých, kedy spomíname na našich blízkych, ktorí už tu medzi nami nie sú. Práve dnes sú cintoríny miestom, kde povedú kroky väčšiny z nás a zapálením sviečky si uctíme ich pamiatku, ktorá symbolizuje život.

 

Jesenné počasie nám tento rok ukazuje svoju pozitívnu stránku v podobe krásneho slnečného počasia s občasnými rannými mrazmi a širokú paletu očarujúcich farieb. Preto nastal ten správny čas priniesť teplo do svojho domova v podobe exotických kúskov z najvzdialenejších miest sveta.

 

Zasnúbili ste sa v septembri, októbri či novembri? Veď prečo nie. No podľa dlhoročných zvyklostí by sa do roka a do dňa mala konať svadba.

 

Vianoce sú už opäť čoskoro pred dverami a keďže ide o sviatok, ktorý trávime doma v kruhu najbližších, tak im chceme spoločné chvíle spríjemniť, čo najlepšou vianočnou atmosférou. Nič lepšie nedotvorí atmosféru ako vlastné aranžmány. Využite chvíle, keď ešte nenastal vianočný zhon a s predstihom si pripravte svoje tohtoročné vianočné dekorácie.

 

Vianoce a vianočné tradície sa líšia naprieč Slovenskom. V jednom dome jedia rybaciu polievku (halászlé),  v druhom kapustnicu a aj zvyky sa líšia. V niektorých domácnostiach môže od stola odísť len gazdiná, v niektorých domácnostiach nad stolom visí vianočný stromček. Nech je Vaše sviatočné menu a zvyky akékoľvek, jedno majú všetky rodiny spoločné a to je vianočná výzdoba.

 

V poslednom blogovom príspevku sme Vám priniesli vianočné dekorácie inšpirované rozprávkou o Janíčkovi a Marienke a ich perníčkovej chalúpke. Keďže sa advent nezastaviteľne blíži, v dnešnom článku Vám chceme predstaviť, zvyšné vianočné kompozície inšpirované obľúbenými rozprávkami.

 

V našom predošlom blogu sa môžete inšpirovať Vianočným ľadovým kráľovstvom, kde sa dočítate viac o rozprávke o ľadovej kráľovnej, či čarodejnici. Keďže k Vianociam patrí čas strávený s najbližšími a rozprávanie príbehov, v dnešnom blogu si predstavíme rozprávky za pomoci našich inšpirácií a kompozicií.

 

Čas neúprosne plynie a Vianoce sú už skoro za dverami. Preto sme sa rozhodli pripraviť sériu článkov a inšpirácií  o Vianociach v rôznych štýloch. Dúfame, že Vám budú naše články inšpiráciou a nájdete si v nich tie svoje pravé Vianoce.

 

Druhým zo série našich blogov je rozprávkový článok o ľadových Vianociach. Čo pre vás znamenajú ľadové Vianoce? Ktorá rozprávka sa vám pri týchto slovách vybaví? V tomto článku si predstavíme nie len najznámejšie príbehy o zamrznutých Vianociach ale aj ukážeme ako si kúsok ľadových Vianoc vytvoriť u seba doma.

 

Vianočný stromček. Najdominantnejší symbol Vianoc. Deti sa už niekoľko mesiacov tešia na jeho zdobenie. Je pri tom úžasná atmosféra.
 

Už sa blížia. Už sú pomaly za dverami. Ešte pár týždňov a začnú...
 
 
 
Navštívili ste
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia