Kategórie
 
 
 
 
 

Škandinávske Vianoce

Čas neúprosne plynie a Vianoce sú už skoro za dverami. Preto sme sa rozhodli pripraviť sériu článkov a inšpirácií  o Vianociach v rôznych štýloch. Dúfame, že Vám budú naše články inšpiráciou a nájdete si v nich tie svoje pravé Vianoce.

Prvým štýlom, ktorý Vám predstavíme sú Škandinávske Vianoce.

Škandinávsky štýl je známy svojou jednoduchosťou a skromnosťou. Zároveň sa ale jedná o štýl používajúci textil a naturálne prvky. Pre svoju blízkosť k prírode a jednoduchosť , sme sa rozhodli tento štýl predstaviť ako prvý.

Zakomponujte do svojich vianočných kompozícií plody ako sú šišky, badián, škorica, ktorá okrem iného rozvonia aj Váš domov. Máte doma sušičku ? Vysušte si pomaranče, alebo jabĺčka a vytvorte si voňavé vianočné ozdôbky.

 

Škandinávia je preslávená  svojou nádhernou prírodou, ktorej neodeliteľnou súčasťou je škandinávsky mach.  Preparovanú formu machu, môžete ľahko zakomponovať do vianočných svietnikov, alebo si vytvoriť svoj machový obraz.

Pokiaľ máte záujem o preparovaný mach, u nás ho nájdete v 7 farebných variantoch.

Zaujal Vás tento štýl?

Škandinávske Vianoce si viete jednoducho vytvoriť u seba doma. Stačí dodržať len niekoľko jednoduchých pravidiel. Keď premýšľate o Škandinávskych Vianociach, premýšľajte o limitovanej palete farieb a jemnejších tónoch. Premýšľajte o sviečkach, kožušine respektíve jej umelom ekvivalente a štrikovaných veciach. Interiér by mal byť neutrálny a doplnený o prírodné materiály.

 

Použitie neutrálnych a tlmených farieb pôsobí pre svoju prirodzenosť upokojujúco, prírodné materiály túto prirodzenosť len a len dopĺňajú a umocňujú.

Ako na to? Ponúkame tri jednoduché pravidlá ako si môžete premeniť aj Vašu obývačku na kus Škandinávie.

1. Škandinávsky štýl je o prirodzenosti a prírode, to reflektuje aj ich Vianočný dekor. Dekorácie sú jednoduché a často tvorené prírodnými materiálmi ako napríklad drevo, sklo, textílie, keramika, sušina. Farby sú jemné a medzi tradičné motívy patria soby, srdiečka a hviezdičky. Tieto vzory by mali zdobiť kompozície a aranžmány zo zelených girlánd, šišiek a iných sušených plodov alebo čečiny a to všetko by malo byť doplnené o sviečky.

 

Neprehliadnite našu novú LIMITOVANÚ EDÍCIU keramiky nesúcej sa pod názvom Scandinavia , ktorá bola inšpirovaná škandinávskou architektúrou a  prináša nezvyčajné domčeky v podobe lampášov a črepníčkov.

Edícia bola inšpirovaná farebnými domčekmi v Kodani.

Ide o ručne maľovanú keramiku, pričom vybrané domčeky môžu poslúžiť ako črepník na živé kvietky, alebo ako lampášik na sviečku alebo Led svetielka

 

2. Škandinávske Vianoce v žiadnom prípade nemajú byť fádne alebo čierno-biele. Nebojte sa pridať farby, napríklad vo forme textílií, sklenených vianočných gulí, alebo farebných drevených dekorácií. 

3. Posledným dôležitým krokom je zakomponovanie dekorácií do čečiny, girlánd, prípadne konárov. Nebojte sa použiť prírodné materiály a doplňte ich o šišky a iné plody.

V prípade, že preferujete umelú zeleň, náš e-shop ponúka kvalitné girlandy a čečiny, ktoré v kombinácii so sušenými šiškami a plodmi vytvoria dekorácie na nerozoznanie od živých s výhodou trvácnosti.

Keď už máte dekorácie pripravené, ostáva zabaliť darčeky, tu môžete použiť jednoduchý naturálny prípadne biely papier a oživiť ho farebnou stuhou a mašličkou. Ak máte už aj napečené, potom Vám už chýba len pozvať k sebe domov blízkych, keďže Škandinávske Vianoce sú najmä o teple domova, rodine, priateľoch a zdieľaní pekných chvíľ.

Cítite sa inšpirovaní? Budeme radi ak nám o tom poviete viac na našom Facebooku , alebo navštívite náš e-shop, dúfame že Vám pomôžeme prežiť Vaše vysnívané Vianoce.

Tešíme sa na Vás v našom ďalšom blogu kde predstavíme Vianoce v štýle Ľadového kráľovstva.

Vaša,

 
 
 
Navštívili ste
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia